Emir Taha, Kali Uchis ve Kim Petras’tan Yeni Çıkışlar
Emir Taha, Kali Uchis ve Kim Petras’tan Yeni Çıkışlar

Emir Taha, Kali Uchis ve Kim Petras’tan Yeni Çıkışlar

Emir Taha : ‘’ Astigmat ’’

Brixton’da yaşayan Türk sanatçı Emir Taha, yepyeni teklisi “Astigmat”ı yayımladı. Şarkı hem Türkçe hem de İngilizce sözler içerirken, ritimleri ise dinlendirici melodilerden oluşuyor.

“Astigmat”, iç çatışmayı ele alan bir şarkı. Emir Taha, bunu şu şekilde ifade ediyor:

“Bir yanınızın körü körüne iyimser olduğu ve iyi bir şeyin asla bitmeyeceği fikrine inandığı, ancak diğer yanınızın birinin düşüncesini kafanızda canlı tutmaya çalışmanın farkında olduğu bir ayrılık sonrası şarkısı. Belli bir noktadan sonra bu çatışma sizi sadece zihinsel olarak değil, fiziksel olarak da etkilemeye başlıyor. Umut etmenin ve beklemenin hiçbir şeyi değiştirmediğini anladığınızda, bunu artık kendinize yapamayacağınızı anlıyorsunuz. Ama o noktaya geldiğinizde, görüşünüz çoktan bulanıklaşıyor ve olaylara bakış açınızı kaybediyorsunuz. Bu yüzden şarkının adı Astigmat.”

2022, Emir Taha’nın küresel müzikte tanınan bir isim olma yolunda ilerlemeye devam ettiği bir yıl oldu. Tamamı Türkçe olan “Uzak Dur”un yanı sıra “Off Days”, “Kalp Çare Arar” ve İngilizce ile Türkçenin harmanlandığı “Lades” gibi çıkışları olan Emir Taha, R&B ve elektronika ile anavatanının ezgilerini harmanlayarak iddialı bir müzik sunuyor. “Türk sanatçıların dünya çapında başarılı olabilmesi için dil, kültür gibi pek çok engel var” diyen Emir, yaptığı işi sonuna kadar götürmeyi hedefliyor.

Emir Taha’nın “Astigmat’’ çıkışını dijital platformlardan dinleyip satın almak için


Kali Uchis : ‘’ I Wish You Roses’’

Grammy ödüllü sanatçı Kali Uchis, “I Wish You Roses” şarkısını 19 Ocak 2023 günü yayımladı.

Uchis, şarkısından şu şekilde bahsediyor, “Bu şarkı, insanları sevgiyle terk edebilmekle ilgili. Bir arkadaş, bir sevgili ya da herhangi biri olabilir, asıl mesele, küskün ya da küskün olmadan insanları hayatınızdan çıkarmayı kutlamayı başarabilmek.”

Uchis geçtiğimiz yıl üç Billboard Latin Ödülü, iki Billboard Müzik Ödülü ve bir Amerikan Müzik Ödülü kazandı. Bunun yanında, bugüne kadar 2 milyardan fazla dinlenen ve 23 haftalık bir seriyle Billboard Hot 100’de en uzun süre yer alan İspanyolca şarkısı “telepatía “nın yer aldığı albümü ‘’Sin Miedo’’ ile 2021 yılında ilk Billboard Latin Müzik Ödülü’nü aldı. Aynı yıl ilk Grammy ödülünü olan evine götüren Uchis, Office Magazine’e kapak oldu, “Jimmy Fallon’s The Tonight Show”da sahne aldı ve Tyler, The Creator ile Kuzey Amerika’daki konserlerde yer aldı.

Ayrıca Uchis, son haftalarda yeniden keşfedilen, milyonlarca Spotify akışı ve milyarlarca TikTok görüntülenmesi elde eden 2015 çıkışlı şarkısı “Melting” için bir canlı performans videosu yayınlayarak takipçilerinden büyük bir beğeni topladı.

Kali Uchis’in “I Wish You Roses” çıkışını dijital platformlardan dinleyip satın almak için


Kim Petras : ‘’brrr’’

Küresel pop’un önemli isimlerinden Kim Petras, güçlü bir altyapı ve kendine has tarzıyla yepyeni teklisi “brrr “ı yayımladı.

Prodüktörlüğünü ILYA’nın üstlendiği “brrr”, iddialı melodileri ve kristal berraklığındaki vokalleriyle ne istediğinizi bilmeyi ve sizden korkmayan birini bulabilmeyi konu ediniyor.

Kim Petras, kısa süre önce Mart ayında Avustralya’da düzenlenecek olan Sydney WorldPride’ın headliner’ı olarak duyuruldu ve bu Haziran ayında New York’ta Governor’s Ball’da sahne almaya layık görüldü. Spotify’da ‘’Ocak Ayı Ayın Söz Yazarı’’ seçilen Kim Petras, ayrıca GLAAD Medya Ödülleri tarafından “Üstün Müzik Sanatçısı” dalında aday gösterildi.

“brrr”, Kim’in gitar odaklı pop şarkısı “If Jesus Was A Rockstar” ve Sam Smith ile birlikte yazdığı “Unholy “nin dünya çapındaki başarısını takip ediyor. Listeleri alt üst eden ‘’Unholy’’, kısa sürede 2022’nin en iyi pop çıkışlarından biri haline gelerek Kim’e ilk Grammy adaylığını kazandırdı ve dünya listelerinde uzun bir süre zirvede kalmasını sağladı.

Kim Petras’ın “brrr” çıkışını dijital platformlardan dinleyip satın almak için